Laatste nieuwsbrief

Beste Iedema Sporter!

Voor jou ligt alweer nieuwsbrief nummer 5. Een fijne manier om met onze sporters in contact te blijven. Omdat het contact met onze eigen werknemers net zo belangrijk is leek het ons leuk en goed om jullie daar een klein inkijkje in te geven. Om die reden delen we hieronder graag een deel van onze interne communicatie van donderdag 14 mei 2020 die gewoontegetrouw door Alida vd kolk wordt geschreven. Hiermee zijn jullie meteen van een heleboel zaken weer up-to- date!

Beste Iedema Teamers,

De eerste week met buitenlessen zit er bijna op en we kunnen wel spreken van een groot succes. Wat een genot om al die gezichten weer te zien en met elkaar te praten. Dit zijn de leden met wie we verder moeten en die er straks voor gaan zorgen dat wij open kunnen blijven. Dus koester dit en houd het mooie gevoel vast. Per aanstaande maandag hebben we een verbeterd podium voor de instructeurs! De buiten groepslessen lopen erg goed en zitten meestal vol dus we gaan de komende twee weken meer lessen aanbieden (twee keer zo veel). Bijgaand tref je een rooster met jouw uren voor zowel groepslessen, buitenfitness, receptie, kinderopvang en “ bel-uren”.

LET OP ; HET GAAT OM DE KOMENDE TWEE WEKEN!!!!!! 18 mei t/m 31 mei 2020

Met deze “bel-uren” gaan voornamelijk de receptionistes alle sporters bellen die niet in ons Mywellness systeem staan en misschien nog helemaal niets van ons gehoord hebben. Zo hopen we ook de laatste 800 sporters te bereiken!

Wat speelt er nog meer bij Iedema:
· Deze week is de Fitness-branche op bezoek geweest bij Minister van Rijn. Volgens Fitnessgoeroe Arie Boomsma mogen we voorzichtig enthousiast zijn want de twee “hekelpunten” betreffen een goed protocol om het Sportcentrum Corona-proef te hebben (dit is uiteraard al lang klaar en als eerste! branche vier weken geleden aan het Ministerie aangeleverd en goedgekeurd ) en twee;  de zogenaamde luchtdeeltjes (aerosolen) die besmetting zouden kunnen veroorzaken maar helemaal niet wetenschappelijk bewezen en gaat onze branche-vereniging NL-aktief sterk op inzetten. In Duitsland (en dat zijn gedegen onderzoekers) speelt dit geen rol bij de inmiddels opengestelde fitness/sportcentra. Laten we knetterhard duimen dat we in juni aangepast en gecontroleerd weer open mogen!

· Alle Iedema leden ontvangen een 5e nieuwsbrief met het nieuwe lessen-overzicht.. Helaas missen we nog steeds een groep(je?) sporters die niets ontvangen dus vandaar onze “bel-diensten”.

·We onderhouden contact met de Gemeente Harderwijk om te kijken wanneer we de kinderoppas open mogen doen. Helaas nog niet begin volgende week… maar wordt vervolgd!

· We hebben als alternatief voor zeer kostbare huur via Atletiekvereniging Athlos (een trouwe partner en sponsor van Iedema) een hele grote tent aangeboden gekregen (17 bij 7 meter) die we kunnen inzetten zodra er een periode slecht weer op komst is. (Overigens mag er in de Gemeente Harderwijk niet in een tent gesport worden want dit wordt beschouwd als een binnensport-faciliteit) dus spreken we van een overkapping! Zitten geen zijwanden in… Ook een overkapping boven de buitenfitness wordt aanstaande maandag bekeken.

·Alle uitgeleende fitness-materialen moeten schoongemaakt! weer ingeleverd worden zodat ze weer gebruikt kunnen worden in de groepslessen en buitenfitness

·We zullen per week nog twee live-lessen opnemen om tegemoet te komen aan een kleine groepje Iedema-sporters die dat graag willen (maandagochtend BCT en woensdagavond Pilates/Yoga). Natuurlijk komen de meeste sporters hier meedoen en breiden we dit programma steeds verder uit!

·We hebben telefonisch bevestigd gekregen dat de groepsgrootte uit meer dan 10 personen mag bestaan.. (wel gezond verstand gebruiken m.b.t. 1,5 meter en desinfecteren van spullen maar dat kunnen we wel!)

·Vandaag hebben we Yoga-instructrice Corine even op bezoek gehad en een beetje bijgepraat. Het gaat na alle heftige omstandigheden relatief goed met haar! Het was iig fijn om haar weer te zien.

·Laten we proberen het sportcentrum na onze grote schoonmaak ook opgeruimd en schoon te houden! Zodat er bij controle een spic en span accommodatie aangetroffen wordt. Hopelijk komen ze de ruimtes binnenkort bekijken om ons groen licht te geven!

·Blijf zelf ook alert op hygiëne en afstand! Vooralsnog zijn we binnen helemaal gesloten voor sporters dus deuren zoveel mogelijk dicht. Sporters kunnen geen kleedkamers en geen toiletten gebruiken (ook de judo-kindjes mogen niet naar het toilet!) Check ook de nieuwe regels in de bijlage m.b.t. reanimatie in Corona-tijd! Er wordt hier weer buiten gesport dus zeker van toepassing ook al gebeurt er gelukkig bijna nooit iets!

·Omdat de sporters zoveel hebben moeten missen en er ook niet echt op uit kunnen hebben we besloten met bijzondere dagen open te zijn en lessen aan te bieden!

Oké, tot zover even de Highlights! Mocht je ergens iets toegelicht willen hebben dan graag een reactie bij één van de mensen van het MT-team zodat we je meteen kunnen helpen.

Blijf positief, schouders eronder en we gaan het gewoon met zijn allen doen!!! (tenslotte zijn we een TOP-TEAM!

Als aanvulling op bovenstaande tref je hieronder ons lessen-overzicht voor zowel de groepslessen als de bijna permanent geopende buitenfitness aan. Reserveren kan en moet via de My Wellness app of via een e-mail aan fitness@sportcentrumiedema.nl. De buitenfitness kan op afspraak vrij worden gebruikt maar wel binnen de voorwaarden van jouw abonnement! Wil je hierin iets aanpassen stuur dan ook een e-mail aan info@sportcentrumiedema.nl

Inmiddels hebben meer dan 1200! Sporters de My Wellness app gedownload en hiermee ben je verzekerd van al onze informatie (we zullen de nieuwsbrieven er vanaf nu ook in gaan zetten) en de mogelijkheid om lessen te reserveren. Dat betekent dat we er nog zo’n 800 sporters de app niet hebben gedownload. Ben jij er één van dan helpen we je graag via info@sportcentrumiedema.nl of klik op bijgaande link!

Meld je aan voor de Mywellness app
Wederom het verzoek indien je een van de Iedema-sporters treft die nog niets van ons meegekregen hebben een e-mail te sturen aan info@sportcentrumiedema.nl

Dan mochten wij ook in de laatste week weer een aantal berichten van leden ontvangen die aangaven de contributie in zijn geheel te willen voldoen als ondersteuning van het sportcentrum. Mocht ij dit ook willen dan kan dat via een e-mail aan info@sportcentrumiedema.nl of door op bijgaande link te klikken! Suuuuper bedankt daarvoor want mede daardoor blijven wij in de lucht!!

JA! Ik wil afzien van compensatie
 • In de Buiten fitness staan diverse stations met fitness-materialen/toestellen ingedeeld naar spiergroep
 • Elk uur! (zie bovenstaand schema) kan er ingestapt worden en max. 45 minuten getraind (in circuit/doordraaivorm)
 • Er is altijd een Iedema instructeur aanwezig.
 • Voor alle fitnesstrainingen moet! er gereserveerd worden. Vol = Vol
 • Reserveren? Dit kan middels de Mywellness App of stuur een mailtje naar fitness@sportcentrumiedema.nl. Weet je niet hoe de Mywellness app werkt? Mail dan ook naar fitness@sportcentrumiedema.nl en wij helpen je graag!
 • Reserveren voor een training/workout kan 2 dagen van tevoren.
 • Hou minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en trainers. 
 • Desinfecteer de gebruikte materialen.
 • Bij te slechte weersomstandigheden kan de training ter plekke geannuleerd worden.
 • Alle lessen vinden Buiten plaats.
 • Blijf thuis als jij of 1 van je andere gezinsleden een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging. (vanaf 38C°) of als iemand in jouw huishouden positief getest is op het corona virus.
 • Aanwezigheid maximaal 5 minuten voor aanvang training.
 • Algemene ruimtes zoals receptie, kleedkamers, toiletten zijn gesloten.
 • Was voor en na de training thuis je handen. Ga thuis naar het toilet.
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
 • Neem svp je eigen handdoek mee!