• 300 g Griekse yoghurt (bijv. 0% vet) • 1–2 tl honing of agavesiroop (naar smaak) • Handje aardbeien (in plakjes) • Handje blauwe bessen • Toppings 2 el granola of noten o Kokosrasp
o Pure chocolade snippers (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Meng de yoghurt met de honing. 2. Bekleed een kleine bakplaat of schaal met bakpapier. 3. Smeer de yoghurt gelijkmatig uit in een laag van ± 1 cm dik. 4. Verdeel het fruit en de toppings over de yoghurt. Druk een beetje aan. 5. Zet minstens 3 uur in de vriezer tot alles stevig bevroren is. 6. Breek de plak in stukken (zoals je met chocolade doet).
Bewaartip:
Bewaar de brokken in een diepvriesdoos. Laat ze een paar minuten liggen voor je ze eet — dan zijn ze op
z’n lekkerst: een beetje zacht, een beetje crunchy.
Voedingswaarden per portie:
Op basis van 100 gram 0% Griekse yoghurt, 50 gram aardbeien, 50 gram blauwe bessen, 1 portie honing
en 10 gram ongezouten noten.