Topfit Fysio

Sportcentrum Iedema Harderwijk

Kwaliteit van Bewegen!

Topfit Fysio

Topfit Harderwijk & Iedema

In het pand van sportcentrum Iedema vindt u onze Topfit behandellocatie in Harderwijk. Sinds januari 2021 hebben we een prettige samenwerking bezegeld met sportcentrum Iedema. Sporters kunnen via een inloopspreekuur snel terecht bij onze fysiotherapie. En wij kunnen weer gebruik maken van de multifunctionele fitnessruimten voor individuele oefentherapie, trainingen en voor bijvoorbeeld revalidatie voor onze patiënten.

Op onze locatie bij sportcentrum Iedema kunt u terecht voor de beoordeling van alle soorten klachten. Zowel sport-gerelateerde klachten, als klachten in het dagelijks leven. Onze fysiotherapeut kan u van het juiste advies voorzien om verder te kunnen met uw klachten. Denk hierbij aan tips/adviezen met betrekking tot uw sportactiviteiten, of advies om toch daadwerkelijk een passend behandeltraject te starten.

Topfit Fysiotherapie bestaat al meer dan 30 jaar. Als ‘PLUS-praktijk’ bieden we de best mogelijke zorg. U vindt ons in Almere-Haven, Dronten, Harderwijk, Lelystad, Ermelo, Zeewolde en Zwolle. U kunt bij ons terecht voor álle fysiotherapeutische specialismen voor volwassenen. En door de samenwerking met MoorKids hebben we ook de beschikking over een groot netwerk kinderfysiotherapeuten in de regio.

 

Geen verwijzing nodig

Fysiotherapie is direct toegankelijk, dat wil zeggen dat het niet noodzakelijk is dat u eerst naar uw huisarts gaat. Een verwijzing is niet nodig. U kunt ons bij klachten bellen of mailen voor een afspraak.

 

VSO voet- en loopanalyse & olympische (sport-)steunzolen

Op onze locatie in Harderwijk is een VSO-specialist beschikbaar. Het VSO Netwerk is een netwerk welke bestaat uit meerdere (sport)fysiotherapeuten met een brede kennis van klachten in de bewegingsketen welke met name voet-gerelateerd zijn.

Tijdens het aanmeten van de zool wordt rekening gehouden met de hulpvraag van de patiënt. Zo wordt er een ander soort materiaal gebruikt wanneer iemand alleen met de hond zou willen wandelen, dan wanneer iemand op het NK baanwielrennen een recordtijd zou willen fietsen. Bij het onderzoeken en het aanmeten wordt er aan de hand van een voet- loopanalyse gekeken naar stand en beweeglijkheid in functie van de gehele keten. Een consult bestaat uit:

- Een (fysiotherapeutisch) vraaggesprek

- Een inspectie van huidige schoenen en eventuele zolen

- Beoordeling van de voetenstand en afwikkelpatroon

- Beweeglijkheidstest van een aantal gewrichten

- 2D Voetscan, beoordeling en uitleg

- Eventueel dynamische drukplaatmetingen

- Materiaalkeuze in samenspraak met patiënt

- Globale uitleg hoe de zolen gaan worden

- Uitleg facturering en verzekering

Uiteindelijk komt er een persoonlijk aangemeten paar zolen die de voeten op de juiste manier helpen en ondersteunen. Men kan de zool wisselen in meerdere schoenen en kan op deze manier zorgen dat een standaard schoen wel de juiste steun heeft door de juiste zool. Uiteraard heeft een analyse en advies ook waarde als er geen klachten zijn. De kans op blessures wordt aanzienlijk kleiner bij het gebruik van schoeisel die passen bij het individu. Een kleine afwijking in de stand van de voeten of het afwikkelpatroon kan al een serieuze blessure veroorzaken of onderhouden met alle gevolgen van dien. Met de juiste schoen of ondersteuning kan dit al worden voorkomen of verholpen.

Vraag de fysiotherapeut van Topfit bij sportcentrum Iedema gerust om de mogelijkheden. Er liggen ook folders bij de balie!

 

Inloopspreekuur

Elke maandagmiddag is er inloopspreekuur van 16.00 tot 16.30 uur. Hiervoor kunt u zich melden bij de balie. Het gesprek met de fysiotherapeut tijdens het inloopspreekuur is kosteloos en wordt dus niet van uw aanvullende verzekering gehaald. Eventuele verdere behandelingen doen dit wel. In overleg met de fysiotherapeut komt u altijd tot een gezamenlijk passend behandelplan.

 

De behandelruimte

Onze behandelruimte is een prettige, eenvoudige behandelruimte die is ingericht met alle noodzakelijke apparatuur en waar veel daglicht binnenvalt. U vindt ons bij binnenkomst direct rechts na de poortjes.

 

Samen in de oefenruimte

De samenwerking die we hebben met Sportcentrum Iedema zorgt ervoor dat we als we dit nodig hebben voor de oefentherapie of revalidatie van onze patiënten we gebruik kunnen maken van Iedema’s goed ingerichte multifunctionele oefenruimtes.

 

De wachtruimte

Zodra u binnenkomt valt uw oog direct op de vrolijk aangeklede en kleurige wachtruimte. Deze wachtruimte is niet alleen van Topfit maar delen wij met sporters die even moeten wachten tot hun les begint.

 

Contact

U kunt ons bereiken via het telefoonnummer van onze hoofdlocatie in Lelystad: 0341 - 420 954. De collega's die daar opnemen kunnen een afspraak voor u inplannen op de locatie bij sportcentrum Iedema in Harderwijk.

En wanneer de deur van de praktijkruimte in de sportschool open staat, mag u altijd binnenlopen om een afspraak te plannen!

Homepage » Topfit Fysiotherapie (topfit-fysiotherapie.nl)